Backpackerna är i BoracayJag fortsätter att skriva om Johannas och Henkes resa i Filippinerna.

Just nu är de i Boracay där de mest slappar, badar, spelar kort och solar. Boracay är Filippinernas motsvarighet till Thailands Phuket.
De bor ganska nära beachen som bara ligger ca 50 meter från deras boende.


Mat: Johannas och Henkes summering av Filippinerna är att vanlig mat är ganska "dyrt" och mat på Mc Donalds är billigare. För att dryga ut kassan äter de frukost vid sitt boende som är inkluderat i priser, sen äter de på lite finare restaurang en gång om dagen och se en gång om dagen på Mc Donalds alt Subway typ.

Droger: Tyvärr ha Henke råkat ut för folk som vill sälja droger till honom. Det vill han så klart inte. Det sjuka är att män kommer bara fram helt sonika och frågar. Skrämmande!

Miljö: Man behöver betala en miljöavgift när man ska besöka olika platser och där man ska betala det är det så klart rent, men över allt annat är det väldigt smutsigt och det ligger sopor lite varstans.

Beach: Havet är underbart turkost och det är härliga ständer fast vattnet är kallare än vad de är vana vid i Thailand. Om man ska till Filippinerna bör man stanna minst 3 veckor då det är lång flygresa från Sverige samt att man behöver flyga inom Filippinerna och det tar tid.

Fattigdom: Båda två är rörande överens om att de inte kommer att resa till Filippinerna igen. Landet är väldigt outvecklat och man ser fattigdom överallt. De har sett gatubarn som inte är gamla, kanske 5-6 år, som går omkring och bär på små bebisar, de är smutsiga och har inte ens hela kläder. De har även sett småbarn som ligger och sover vid vägen på kartonger som sängar, vilket är fruktansvärt.

Puka: Under veckan som varit har de besökt Boracays näst största strand, Puka Beach som ligger ca 30 minuter från deras hotell men moppetaxi, 60 kr tur och retur. Säkert turistpris :-)

Här är bilder från PukaDe firade nyår på beachen vid deras boende där de käkade middag, drack drinkar och kollade på fyrverkerier 😎video


Idag har de varit på utflykt till Ariels Point där Willy Rock finns. 


Inga kommentarer

Skriv gärna en kommentar.
Vid rutan kommentera som kan ni välja namn/webadrsss - då kan alla kommentera.
Kram

Använder Blogger.